Orginalt cover med manual, serial-code og disc.


Anmeldelse
av Eirik Hafskjold

Warcraft III kom deisende inn på markedet sånn ca midt i det herrens år 2002 og ble en umiddelbar knaksuksess blandt både fans av real-time strategy (RTS), fans av Warcraft og tilhengere av Blizzard generelt. Spillet var et såpass stort steg opp både når det gjaldt grafikk, videosekvenser og presentasjoner at det plutselig satt en helt ny standard i den (da) blomstrede sjangeren.

I tillegg introduserte Warcraft III såpass med nye spillmekanikker at det føltes nytt og spennende ut. Historien fortsetter der Warcraft II slapp og leder sakte men sikkert direkte opp til der historien til World of Warcraft begynner. Dette gjør det jo ekstra moro å spille igjen nå da du kan si “ah ja stemmer det” til nesten alt du kommer borti. Så er du fan av Warcraft-lore og vil se hvordan World of Warcraft ble til – så er dette spillet et knallgod underholdende interaktiv historiebok.

Kjent gameplay med noen vesentlige forandringer

Warcraft III fungerer på helt lik måte som alle andre spill i denne sjangeren, men har såpass med forandringer at matchene blir totalt annerledes enn hva man var vant med. Man kan vel på en måte si at Warcraft III er en blanding av RTS og MOBA. Grunnet til dette er introduksjonen av ‘Heroes’. Alle raser kan til enhver tid ha en kraftig helt med valgfrie egenskaper med på laget til å lede ann hærene man bygger. Når man angriper enten fiender eller NPC-skapninger ute i verdenen øker heltene dine i levels og du kan oppgradere egenskaper og statestikk på dem. Det blir derfor rimelig viktig å få heltene dine ut i kamp så fort som mulig for å ikke risikere å bli overfalt av kraftigere motstander.

Dette var i mine øyne en genial greie, for dette resulterte jo i at det var action på kartet fra første stund – og fenomenet “base-turtle” (en som barrikaderer seg i basen og aldri kommer ut før du angriper) ble en mindre aktuell spillestil. Du får også en automatisk annerledes spillestil ettersom hvilke helt du velger og hva den helten passer best sammen med. Det blir som sagt mer action og mye mer taktikk av dette. Det er fortsatt viktig med en god hær i ryggen, men det blir mindre viktig med tall og mer viktig med riktig kombinasjon helt + units.

Lang campaign med mye variasjon

Warcraft III kan virkelig skryte av å ha en campaign med variasjon og kvalitet. Alt av historie er fortalt ingame med voice-acting eller ved hjelp av ekstremt vellagde videosekvenser som er på høyde med de første videosnuttene vi fikk med i World of Warcraft. Det oser gjennomført av det hele og hele spillet ser helt ok ut den dag idag faktisk, 12 år senere.

I løpet av hovedhistorien vil du spille som Humans, Orcs, Undead Scourge og Night Elfs. Alle har totalt forskjellig spillestil, forskjellige units, unike helter og krever forskjellig taktikk. Det er også artig å se historien bli fortalt fra såpass mange synspunkter samtidig. Historien hjelper deg også finne en favorittrase for mulitplayer, lærer deg alt om historien og gir deg en grundig opplæring i bruk av helter. Artige saker.

Multiplayer – og Battle.net støtter det fortsatt

Som med all annen RTS så er det i multiplayer disse spillene virkelig skinner. Det er aldri en match som er lik den forrige og man har uendelig med variabler man må ta hensyn til mens man spiller. Er du en elendig spiller kan du faktisk fortsatt ha det moro i  Warcraft III med litt fintaktikk med heler og noen få utvalgte untis. Er du en god spiller er det dybde nok til å iverksette det meste av avansert taktikk du klarer tenke deg frem til.

Warcraft III har jo blandt annet en ekstremt god map-editor du kan lage alt fra multiplayer-maps til din egen campaign til og har et ganske så velutviklet mod-community. Det er vel for eksempel ikke alle som vet at det er i dette spillet sjangeren MOBA hadde sitt fødested. Det hadde antageligvis ikke vært noe DotA2 eller League of Legends hvis ikke moddere hadde kokt ihop modifikasjonen de gjorde i Warcraft III. Evig underholdende.