Orginal Lylatwars kassett i god stand. Lagret i custom plastcover med custom Starfox 64 cover-art.


Anmeldelse
av Eirik Hafskjold, 27. januar 2014

Alle som eide en Nintendo 64 var innom ‘Star Fox 64′, eller ‘Lylat Wars’ som det stod på esken her i landet. Det ble utvilsomt spilt til døde i de tusen hjem og var en favoritt for de fleste. Jeg har alltid hatt gode minner fra dette spillet og følte for å kjøre mellom en gang til bare for å få en liten anmeldelse på trykk. Jeg har ikke tatt for meg 3D versjonen som kom til Nintendo 3DS, jeg har tatt for meg den klassiske orginalversjonen til gode gamle Nintendo 64 – via Wii Virtual Console.

Star Fox 64 er den offisielle oppfølgeren til det orginale Star Fox på Super Nintendo som dukket opp i 1993 under vingen til Nintendoguden Shigeru Miyamoto. I Europa ble spillet faktisk hetende StarWing på grunn av noen stridigheter om varemerket med selskapet Mythicon som hadde utviklet Star Fox til Atari 2600 en eller annen gang tidlig på 80-tallet.

Enkel kjapp underholdning

Star Fox er enkelt og greit en 3D rail-shooter og på ingen måte noe mer komplisert enn det. Du er på jakt etter hovedskurken Andross som gjemmer seg på en planet som heter Venom. Hele spillet handler om å komme seg dit og du må skyte ned bad-guys på planeter, romstsjoner og i asteoridefelt. Spillet dytter deg fremover i et scriptet tempo (rail-shooter husker du) og du må klemme av laserskudd, unnamanøvre og bomber for å overleve frem til neste checkpoint. Innimellom kommer du over pickups som oppgradering til laser, flere bomber og gull eller sølvringer som fyller opp og forlenger levetiden din. Hvis du dør blir du kastet tilbake til forrige checkpoint hvilket kan være helt på begynnelsen om du er riktig heldig. Alle planeter avsluttes med en slags bossfight i klassisk Nintendostil.

Du flyr for det meste en slags romjager kalt Arwing. Manøvrene blir aldri mer komplisert enn harde svinger, hard bremsing eller gassboost. I tillegg kan du foreta en bakoverloop hvis du blir forfulgt og vil komme bak fiendene. Du har også hørt en meme på nettet som lyder “Do a barrel roll” – jepp, det er fra Star Fox. Du burde prøve å skrive det inn i Google forresten.

Lylatwars ferdigrunnet og fornøyd i sofaen

Lylatwars ferdigrunnet og fornøyd i sofaen