En stund for lenge siden var det en hel del lokal kablet gaming gjengen vår drev med. Type LAN hvor vi møttes i kjelleren til en eller annen kompis og koblet sammen fjorten maskiner for å banke hverandre i HL Crossfire eller lignende. Men så fikk vi ADSL og en hel ny verden av online gaming åpner seg. Northclan ble født som et tillegg til Whinerz.com for å gi oss en webside hvor vi kunne organisere litt kamper i forskjellige spill som Counterstrike og Half-Life 2. I tillegg startet vi et guild for World of Warcraft som tok fullstendig overhånd etter ganske kort tid.

Vi rekrutterte folk fra denne tråden i den utømmelige kilden som var hardware.no og ble ganske fort 90 aktive medlemmer som spilte hjemmelagde turneringer og koste seg fælt både ingame, på forumet vårt og i det virkelige liv. Det ble holdt konkurranser i Warcraft III: The Frozen Throne, Counterstrike og Half-Life 1 og 2 i tillegg til mye annet som var populært på den tiden. Ingen premier av verdi ble delt ut, bare heder og ære.

Så kom World of Warcraft

Enkelt og greit. Det var spikeren på døra for alle andre spill. Vi startet et guild i WoW som het Raiders of the North og ble en kjempegjeng med flere hundre nordmenn en periode. Du kan lese mer om den epoken her. Kort fortalt så var World of Warcraft enden på visa for Northclan – vi hadde ikke tid til annet. Så Northclan gikk av med døden.

Men Northclan var starten på noe helt nytt – ingame samhold og guilds. Det var artig.

Takk til SkyMarshall, Pain, highlander-, SupremeX, haddis, pronoob, Lucas, MU26599, Vrengtpolvott, robB, Mala, XodiloS, *Magnus*, rlz, xantir`, potetgullmannen, defzx, hwknut, Cheezcake, Aeternus, ka1ser, flashcrw, Mortifer, suzze, mr.fotball, eXploid, Proidiv, ttt, Mr. Jenssen, niXon^^, Sarion, Uderzo, Stikk-kont@kten, Saddlefall, CheesyPoff, bigben247, kiMMey, datating, jsol, M@R7!N, The_dark_lord, Blax, Jokko88, tbend, knuttern6, RoW, Chris88, Gullegutt, Vultur Gryphus, tøbbi, asb, FluX3D, MixMaster, bombastic, Litej, LOOs, regga, xlnz, Zupermartin, Tørrfisk, DaChronix, nord, razhOr, Carl M, skjøge, Deathstalker, Lautsprecher, the_zombie, Chief_R-W, TeSp, Nikkor, Jonas, nd4spd, Lemen, Natrium, R-Win, Tbend, Sarion, Ueland, Bossman, TCi, gc_beast, [Howie], Carl M, atrax, Kim Roger, Triggi, PreZiDenT og geLeb0b for gode minner.