Raiders of the North ble født på forumene til Whinerz.com og Northclan.com i det Blizzard begynte å invitere oss nordmenn inn i den lukkede betaen til World of Warcraft. Vi begynte alle sammen som Horde og utforsket alt det nye og episke Kalimdor hadde og by på i bøtter og spann og diskuterte det til døde på forumene. Så oppdaget vi at man kunne opprette guild, og i skyggen av Thunderbluff ble det den værste innsamlingsaksjonen fra medlemmer på forumet for å få skrapet sammen de 10g (lol) vi trengte for å opprette guildet – noe vi klarte.

Men når betaen sluttet og alle characters ble wipet og alle startet med blanke ark ble det etter mye diskusjon bestemt at vi heller skulle starte som Alliance. Sannheten er vel at noen høyrøstede kompiser (R-Win) nektet plent å spille horde. De som ikke hadde like sterke følelser for faksjonen vi valgte, ga etter. Vi ble Alliance.

Vi begynte vel et sted mellom 50 og 60 medlemmer fra forumet og vokste sakte men sikkert ettersom kompiser av kompiser ville inn og ryktene spredde seg om at vi var et seriøst guild med godt forum. Det store samlepunktet den gangen for folk flest var WoWNorge.net (nedlagt), og det var vel der og på hardware.no vi i begynnelsen rekrutterte folk. Og aldri i mitt liv har jeg vært borti en mer trivligere gjeng. Det var samhold, behjelpeligheter, guider, triks, samtaler i guild-chat til langt utpå natt. Det var skikkelig stemning i Raiders of the North – antageligvis den beste spillopplevelsen jeg har hatt noengang – noe jeg vet alle de andre følte også. Epic.

Eksplosiv populæritet – guildlåta

Når “closed beta” sluttet i begynnelsen av 2005, like før release, så satt guildmaster Eirik seg ned ved PCn og skrev en tenkt humoristisk låt om guildet og våre medlemmer. Siden sangen ble skrevet og spilt inn under beta så er den fra perspektivet til Horde. Uansett, etter å ha spilt den inn og gitt den ut på forumet ble den plukket opp av WoWNorge som igjen førte til at den ble linket til på forsiden til Blizzard sine offisielle sider for WoW. Dette resulterte i at vi plutselig var “norges beste guild” over natt – uten at vi egentlig var det når det gjaldt fremgang i spillets raid-content. Hadde vel ikke engang blitt 60 de fleste av oss – og nabbs var vi alle sammen.

Uansett førte dette til enorm norsk interesse for guildet vårt da alle ville være medlem i guildet som hadde “den feite låta” og som de hadde lest om på WoW-Europe.com. Vi gikk fra ca 100 medlemmer til nesten 400 i løpet av få dager og uker. Det var skikkelig intenst for å si det sånn. Men stemningen var like god den etter vi hadde luket ut noen ytterst få dårlige epler fra kurven. April 2005 var virkelig høydepunktet for Raiders of the North. Du må gjerne høre låta under om du ikke har hørt den før. (flaut å stå for den idag, men minner er minner)

WoW Europe - Raiders of the North

SkyMarshall Arts sin låt “Raiders of the North” ble lagt ut av Blizzard på den offisielle siden til World of Warcraft i 2005. Screenshot over som evig bevis. (siste linjene er om oss)

Mange timer og mange gode minner

Månendene etter release var ikke noe annet enn endeløse rekker med gode minner og opplevelser. Den gode stemningen på forum, guild-chat og på voice-chat bidro til en helt spesiell periode. De fleste hadde sine første opplevelser med MMO og alt var nytt og spennende. Vi arrangerte hypernørdy in-game guildtreff så alle kunne samles og vise frem armor og eventuelle mounts, vi hadde photoshoot på kirketrappa i Stormwind og vi prøvde å felle Hogger nakne i Elwynn. Det var god god stemning. Aldri opplevd maken siden dessverre.

Noen uker inn i release hadde de fleste nådd ca. lvl40 og hadde tilgang på mount. Da hadde vi vårt første guild-raid hvor vi red samlet (minst 100 av oss) fra Stormwind og ned til Booty Bay hvor vi tok båten over til Barrens og red opp til landsbyen ved Crossroads. Her ble det tag-PvP for alle penga og vi beleiret den byen så totalt i mange timer. Når det til slutt ble for mye for oss mistet vi all kontroll og bestemte oss for å storme Orgrimmar. Her ble vi massakrert og alle løp til alle kanter. Men slike guild-skapte events var grunnen til at opplevelsen med guildet var så god. Denne moroa kunne ikke ta slutt vel?

The betrayal, the impalement and the death of Raiders of the North

Inne i guildet vårt hadde vi en gruppe på en fire-fem stykker som kalte seg “RotN Elites”. Disse satt på voice-chat sammen og spilte sammen. At de kalte seg “Elites” røper vel allerede hvordan lista var lagt i den gruppa. Disse karene var bedre enn alle andre av grunner ingen (inkludert de) kan argumentere for. De satt og konspirerte og survet sammen over makten de ikke hadde (ja jeg tuller ikke) i guildet og hvor ille ledelsen var. Sjalusien og maktsyken var fullstendig og de bestemte seg til slutt for å bryte med amatørguildet vårt for å starte sitt eget lille elite-guild ved navn “Authentic”. Planen deres var nå antagelig å raide 24/7, styre og stelle på den korrekte måten og bli best i verden. Klassisk. De var aktiv lobbyvirksomhet i kulissene for å få med alle de andre i guildet som “Authentic” så på som gode og det ble sur stemning i dagene og ukene som kom.

Når alt var sagt og gjort så sluttet en del spillere for å joine “Authentic” og splittelsen var et faktum. Igjen satt vi med en rar følelse av at alt ikke var som før. Det ble en merkelig stemning egentlig og moroa med å drive guild hadde på en eller annen måte fått seg en trøkk.

Authentic ble snarlig oppløst – av åpenbare grunner. Dette resulterte da igjen med at medlemmer som var med i Authentic ville inn i Raiders igjen fordi de hadde innsett hvor mye bedre de hadde det her. Da ble det igjen gnisninger fordi ingen egentlig ville ha inn de som hade bidratt til å ødelegge stemningen i guildet igjen. Det hele endte med at GM SkyMarshall ga fra seg makten til en kar ved navn Vikingstad og gikk til sitt. Raiders of the North gikk sakte i oppløsning etter dette. Trist og synd. Og ikke minst klassisk. Vårt første møte med guild-drama.

Lykkelig avslutning

Selvom det endte med drama, så er det ingen sure miner for det. Det hører jo med i en MMO, vi bare hadde ikke opplevd det før. Det vi sitter igjen med av minner fra Raiders of the North er gode opplevelser og guildet som åpnet øynene vår for årevis av online underholdning i årene som kom. Mange av medlemmene i Raiders er fortsatt å finne på forumet på denne siden, og mange av oss snakker jevnlig med hverandre enda. Stor suksess og en veldig fin måte å bli introdusert til både MMO, guild og online gaming.