Kort om RetroPlay.no

Retroplay.no var en nettside skapt, designet og administrert av Eirik Hafskjold. Poenget med RetroPlay var å ha en helnorsk portal for retrogaming med nyheter, egne spill anmeldelser, egenskapt video og innhold og repotasjer om relevant materiale, samt et aktivt forum for kjøp og salg, emnediskusjon og interesseutveksling.

Innhold og bruksområder

Retroplay ble i all hovedsak brukt til spillanmeldelser av både nye og gamle spill og hadde på slutten av sidens levetid 52 ganske ekstensive småseriøse anmeldelser skrevet i all hovedsak av Eirik Hafskjold med noen gjesteopptredener av Ole Martinius Yngve Ulberg, Kjell Mala og Øystein Jenssen.

Det ble også skrevet noen artikler om gamle maskiner som Amiga 500, guider for kabelbruk og bildekvalitet på gamle konsoller og generelle artikler som kanskje hadde sjanse for å genere litt engasjement og samtale på sidens brukerforum.

Diskusjonsforumet

Det var i all hovedsak her all moroa foregikk. På veldig mange måter var alt annet på siden bare en visuell utvidelse av alt som foregikk på forumet. Grunnen til at man skrev en anmeldelse var at man skulle få litt diskusjon rundt det på foumet. Det var daglig aktivitet på forumet, men det var merkbart giddalaus stemning over det hele på slutten. Forumet lever enda i beste velgående her på Hafskjold.net.

RetroPlay.no - Forumstatestikk
Egenprodusert videoinnhold

Det ble en periode laget noen forsøk på Let’s Play videosnutter på Youtube med norsk kommentering. Disse ble i all hovedsak produsert for moro skyld noen sene kvelder for å ha en unnskyldning for å tømme i seg øl og spille litt spill. Men de ble brukt i etterkant til å ha litt mer underholdning i spillanmeldelsen til de aktuelle spillene. Det ble dessverre aldri noe særlig visninger på dette, og kvaliteten var webcam og headset audio. Men vi prøvde.

Begrunnelse for nedleggelse

Det ble lagt mye arbeid i Retroplay, og det var på mange måter verdt det. Det ble en veldig pen og seriøs side på mange måter og jeg lærte mye personelig som webdesigner og administrator. Men det kom til et punkt hvor antall timer og innsats for å holde det dynamisk og interresant ikke tilsvarte respons og interaktivitet med publikum. Det ble helt enkelt lite givende å drive på med og kom til en naturlig avslutning 03. juni 2014.

Det var absolutt moro så lenge det varte, og nettsidens totale innhold er fortsatt å finne på Hafskjold.net i diverse kriker og kroker. Forumet er også inntakt i sin helhet. Det var moro så lenge det varte.