Star Wars Norge var en fanside for det massive onlinespillet ‘Star Wars: The Old Republic‘ laget av Bioware, Electronic Arts og LucasArts. Konsept, design og realisering ene og alene av Eirik Hafskjold i desember 2010 og til 2012. Det begynte som en prøveprosjekt i webdesign ved hjelp av en CMS platform kalt Joomla og en integrert forumløsning til Joomla ved navn Kunena. Dette viste seg å være et ekstremt tunggrodd system, og Star Wars Norge utviklet seg senere til å bli et portalbasert forum ved hjelp av Simple Machines Forum (SMF).

Skandinavisk samarbeid

Veldig tildig i prosessen møtte jeg en dansk web-administrator ved navn Tomas Hartvig som hadde et lignende prosjekt gående online, og vi begynte å diskutere en felles skandinavisk platform som delte design og grunnleggende ideèr. Senere traff vi en svenske ved navn Fredrik Melgar som også hadde en brennende interesse for å administrere et svensk nettsamfunn for SWTOR. Dette realiserte vi med glans og vi haddde et perfekt samarbeid i over to år, mange reiser sammen og våre respektive nettsamfunn godt vedlikeholdt. Veldig pro. Den danske siden hadde adressen swtor.dk og den svenske befant seg på starwarssverige.se

Tett samarbeid med Bioware

Det artige med Star Wars Norge var at vi fikk god kontakt med Bioware sin skandinaviske community manager, nemlig Lion Martinez. Han var hele tiden interresert i å knytte sterke bånd til fansites og guild og bidro dermed både med loot til premiering, informasjon, en form for validering om at vi gjorde noe riktig og senere også opptil flere utelandsturer på Bioware sin regning. Kan med hånden på hjertet si at Lion Martinez brant for jobben sin og gjorde vår opplevelse med SWTOR så mye bedre. Det endte faktisk med at vi alle fikk freelancejobb hos Electronic Arts med tilbud om fast stilling. En av oss jobber nå for EA, og to av oss jobber enda freelance for Bioware.

Star Wars Norge hos Bioware i Austin, TX

Den skandinaviske gjengen samlet på besøk hos Bioware Austin i Texas

Outer Rim Radio – forsøk på podcast

Vi fikk ettervært ideèn om å lage en audio-only podcast vi kunne legge ut på Youtube og websiden hvor fire av oss diskuterte relevante hendelser innenfor The Old Republic. Faste paneldeltagere bestod av SkyMarshall, Suzpaz, v1sper og Anatomi som representerte to medlemmer fra hver av våre in-house guilds Starfighters og Impetus Norvegiucs. Det var litt flaut og kleint en liten stund, men ettersom vi ble varmere i trøya fikk vi positiv respons og det ble en artig liten greie en liten stund. Vi hadde flere gjester om bord og lagde også et par episoder hvor vi fokuserte utelukkende på et norsk guild. Prosjektet ble ikke langvarig vel og merke da det krevde mye tid og redigering i tillegg til alt annet som måtte gjøres på websiden. Tror det ble totalt tre episoder og to intervjuer.

Våre guilds: Starfighters og Impetus Norvegicus

Dette var både det store trekkplasteret på Star Wars Norge og sidens ultimate undergang. Eirik Hafskjold startet guildet ‘Starfighters’ på forumet som skulle huse alle som ville spille faksjonen ‘The Galactic Republic’ når spillet en gang kom. Guildet fikk sin egen lukkede og skjulte seksjon på forumet hvor kun medlemmer som ble godkjent etter en demokratisk søknadsprosess fikk adgang. Guildet vokste seg raskt til det aller største guildet i Norge (noe det var til sin nedleggelse) og det var ikke måte på kreativitet, aktivitet, engasjement og positive vibber i forumet, Ventrilo og i det virkelige liv. I gode to år holdt vi det gående med en av de bedre guild-opplevelsene jeg personelig har hatt siden World of Warcraft. Et absolutt høydepunkt i mitt liv som gamer.

Som et svar på at Starfighters kun representerte den gode siden i The Old Republic, så ble vi enige om å starte et eget Star Wars Norge guild også for ‘The Sith Empire’. Kristian Aalen Berg (Anatomi) tok fakkelen og grundla etter en demokratisk navneprosess guildet ‘Impetus Norvegicus’ som i likhet med Starfighters også fikk sin lukkede avdeling på forumet med en søknadsprosess og invitasjoner basert på resultat av de. Impetus ble styrt av Impetus sine ledere og vokste seg snart ca like stort som Starfighters. Sammen representerte vel disse to guildene majoriteten av aktive spillere i Norge før og en liten stund etter release. Impetus Norvegicus valgte av diverse grunner ettervært å bryte med Star Wars Norge for å opprette sitt eget nettsamfunn, noe som dessverre skapte splittelse blandt en stor del av brukermassen. Denne siden er fortsatt operativ på impetusguild.no.

Nordic Immersion Day

I 2011 ble Star Wars Norge invitert av Electronic Arts til å delta på en eksklusiv konferanse med visning av spillet samt hands-on gameplay i Stockholm. Tre av oss ble flydd inn til Sverige på EA sin regning hvor vi fikk adgang til eventen som ble holdt på Stockholm eSports Arena. Her fikk vi en live presentasjon av spillet av Lion Martinez, Chris Collins og Hall Hood. Etter dette fikk vi alle hver vår PC-rigg og muligheten til å spille så langt vi kom fra level 1 i en times tid. Det ble også arrangert arena-match hvor alle spilte mot alle. Vi fikk eksklusive intervjuer med de utviklerene som var der som vi igjen kunne poste på våre respektive fansites. Dette var første gang vi som hadde skandinavisk samarbeid møttes i virkeligheten, og vi fikk også treffe de fleste andre som holdt på med det samme. Vinn-vinn situasjon der Bioware får litt PR og vi får litt face-to-face med likesinnede. Gøy.

Sponset tur til Dreamhack 2011

Dreamhack er et enormt dataparty (kan sammenlignes med The Gathering) som holdes i Elmia Convention Center i Elmia, Sverige. Star Wars Norge fikk beskjed av Bioware om at vi kunne trekke ut 20 stykker fra vårt community som fikk gratis transport, hotell og inngang til Dreamhack 2011. Her skulle alle få sin sjanse til å prøve The Old Republic i Bioware sin booth hvor de hadde satt opp en god del demomaskiner. Vi skulle også delta i en bitteliten 10 vs 10 Huttball-event hvor guildene våre Starfighters og Impetus skulle se hvem som var best. Ingen (bortsett fra GMs) hadde prøvd det før, så det ble interresant. Starfighters gikk av med seieren til slutt med stillingen 2-0. Muligens fordi jeg hadde spilt det før? Kanskje fordi vi hadde Athene på laget? Who knows.

Vi deltok også i en liten promotion for Warhammer Online: Wrath of Heroes hvor vi kom opp på scenen sammen med Lion Martinez og Paul Barnett fra Bioware Mythic. Sånne reklamestunts er jo alltid litt butt-clenching, men det var interresant fra mitt perspektiv å se hvordan de jobber for å skape litt blest rundt spillene sine. Dessuten var det fint å kunne gi en liten “takk” til Bioware for at de leide egen buss til oss fra Oslo til Emlia og stappet oss inn på hotell uten at vi selv betalte så mye som et rødt øre for moroa.

På kvelden fikk vi oss en liten fest sammen med developers og andre fansites i lobbybaren på hotellet ved siden av Dreamhack. Det foregikk også Starcraft 2 torunament i hallen ved siden av hvor vi fikk sett på Team Liquid, Artosis og Totalbiscuit gjøre det de gjør best. En skikkelig go’tur med mange likesinnede – bare gode minner.


SWTOR Guild Summit i Austin, Texas

I 2012 var det duket for internasjonal Guild Summit arrangert av Bioware. Dette skulle foregå i USA, nærmere sagt Austin i Texas. Star Wars Norge ble tilbudt to plasser og vi ble flydd inn til Austin via. Newark i New York på deres regning. Vi ble så kjørt til DoubleTree Hilton Hotel utenfor Austin hvor vi skulle bo i tre dager. Dette var også hvor eventen skulle holdes i konferanserommet. Vi møtte opp med våre kollegaer fra Sverige og Danmark samt at vi fort ble kjent med mange av de skandinaviske guildene som også hadde dukket opp.

Dagene som fulgte var fylt opp med gøy fra ende til annen. Første dagen ble vi sluppet løs på egen hånd i påvente på at alle reisende skulle ankomme, og da tok en del av oss en skikkelig omvisning rundt i Austin. Jeg og Tomas tok hver vår cheesy tatovering, vi spiste verdens feiteste burger og rulla rundt i byen omtrent hele dagen. Tomas klarte også hisse på seg en Texas Ranger med dumme spørsmål om retningbeskrivelse. På kvelden ble vi busset ut til Alamo Drafthouse Cinema hvor vi fikk oppleve en kino med matservering og Star Wars på det store lerretet.

Selve konferansen dagen etter var hostet av de aller fleste avdelingslederene hos Bioware Austin og vi fikk en presentasjon om hva som var “in the pipeline” i månedene som kom. Vi som var der jobbet flittig med å rapportere tilbake til våre folk som kunne oppdatere websider og forum med informasjonen vi fikk. Endte med en Q&A, utdeling av litt minneloot for oss som deltok og signering av diverse greier folk hadde med seg.

Senere på kvelden var det gallamiddag med en bedre middag og alkoholservering, og alle hadde hver sin SWTOR-utvikler på bordet, og det endte på fylla i baren på hotellet. Dagen etter ble vi busset ut til Bioware sitt studio hvor vi fikk en omvisning etterfulgt av en haug BBQ-biler utenfor som serverte allslags mat til de som måtte ønske. Sånn skal det gjøres. En skikkelig episk smøretur for alt det harde arbeidet vi gjorde for Bioware. Artig.

SWTOR Guild Summit 2012

Her poser den skandinaviske gjengen med Bioware CMs Stephen Reid og David Bass.

The rise and fall of Star Wars Norge

Som du kanskje har skjønt fra dokumentasjonen over så var reisen frem til utgivelsen av The Old Republic både lang, episk, lærerik og underholdende – men alle god ting tar slutt. Når spillet en gang kom ut i desember 2011 og alle plenene våre, guildene våre og hypen skulle virkelig settes ut i live – gikk det litt galt. Det viste seg at spillet (selvfølgelig) ikke var alt vi håpet på og de aller fleste ble litt skuffet. Dette genererte litt gnisninger på forumet og motivasjonen og interessen for oss som drev dette minket veldig – og vi valgte å legge ned.

Men et par uker med negativitet er ikke i nærheten av å forsure det som gjorde Star Wars Norge til det det var. En kjempegod fansite som har blitt etterlignet av opptil flere norske fansites siden. Håper alle som var med på prosjektet sitter igjen med gode minner. Denne siden er iallefall en permanent gravstøtte for noe som ikke skjer så veldig mange ganger i livet. Personelig er jeg periodegamer av SWTOR enda. Det er en sabla god MMO.