Kort om Project Titan Norge

Project Titan Norge (eller Titantrackers) var en fansite for Blizzard sitt nye kommende MMORPG ved kodenavn Project Titan. Nettsiden var et ærlig forsøk på å gjenskape magien vi fikk til i årene som ledet opp til lanseringen av The Old Republic på Star Wars Norge, og vi var godt igang med både solid brukermasse, engasjement og godt pådrag. Dessverre skrinla Blizzard dette spillprosjektet på ubestemt fremtid, noe som i all enkelhet betydde at vi ikke hadde noe mer å gå på. Veldig trist da dette var en veldig solid satsing med potensiale.

Samarbeid med Sverige og Danmark

Til og begynne med var Project Titan Norge et samarbeidsprosjekt med to bekjente av meg i Danmark (Tomas Hartvig, EA/Bioware) og Sverige (Fredrik Melgar, VigorousQ) som skulle opprette søstersider med identisk design, hvor eneste forskjell ble språk og flyt av nyheter. Dette begynte veldig bra og vi kom meget godt igang. Alle hadde på et tidspunkt sidene oppe, men grunnet usikkerheten rundt Blizzard sin beslutning om fremtiden til Project Titan ble dette dessverre med drømmen ettersom vi alle måtte fokusere på andre ting. Artig samarbeid var det, og vi snakker fortsatt sammen regelmessig på prosjekter innenfor Electronic Arts og Bioware.

BlizzardTitan Co-Op

Den skandinaviske admin gjengen bak Blizzard Titan så lenge det varte.


Donasjoner fra medlemmer og besøkende

Det var stor interesse både for selve spillet fra Blizzard og norsk nettsamfunn rundt det, og det ble donert en hel del penger for å få server og domene opp å gå med relativt god størrelse. Dette er en av de få nettsidene jeg har hatt hvor jeg ikke har gått i kraftig minus. Slenger ut noen “takk” til dere som støttet oppunder prosjektet.

Project Titan Norge - Donasjon - Vicious 2 Project Titan Norge - Donasjon - Suzpaz Project Titan Norge - Donasjon - Stark Project Titan Norge - Donasjon - ProJB Project Titan Norge - Donasjon - Oblivirator Project Titan Norge - Donasjon - Nexuz Project Titan Norge - Donasjon - Merko Project Titan Norge - Donasjon - Mofu Project Titan Norge - Donasjon - NerdRage Project Titan Norge - Donasjon - WokalProject Titan Norge - Donasjon - KrashnadarProject Titan Norge - Donasjon - Vicious 2


Musikkvideo for fansidenettverket

Det var såpass med nyhetstørke når vi prøvde å holde en jevn flyt med artikler gående om spillet for å holde interessen oppe og friste nye besøkende å registrere seg og delta i forumet og diskusjoner at vi måtte ty til drastiske midler. Så vi laget denne mer eller mindre flaue (men alikevel ustyrlig festlige) coverlåta av Green Day sin ‘Working Class Hero’ som omhandlet hvordan det var å være fansite-journalist i tørketider. Den ble godt motatt hos de andre partnersidene som TitanEverything.com og TitanFocus.


World of Warcraft – venteguild

I ren desperasjon for å ha noe å drive med når Blizzard annonserte at det var over og ut foreløpig for Project Titan, så begynte vi å dekke alt som hadde med Blizzard sine spill å gjøre. Det var ingenting annet å finne på. I tillegg startet vi opp et alliance-guild i World of Warcraft på EU-PvP serveren Ravencrest ved navn Ravensteel. Alle medlemmer på forumet kunne fritt frem joine. Vi hadde noen uker med moro før også dette døde ut.

Ravensteel Guild


Kortvarig moro – men ærlig forsøk

Så da ble det spikeren i kista for Project Titan Norge, eller TitanTrackers så vi ble like mot slutten. En av de penere websidene vi har hatt oppe som begynte å ta skikkelig form både med innhold, dekning og aktivitet på forumet. Men det viste seg igjen at det er vanskelig å få noe slags interesse (om feedback i det hele tatt) fra en uengasjert brukermasse som ikke vil bidra med noe særlig annet enn forumposter. Det ble nesten ènmannsjobb dette også. Så når Blizzard la ned sitt prosjekt hadde ikke vi noe annet valg heller.

TitanTrackers - Linda

LindaChanett som styrte økonomien forann TitanTrackers HQ.