Whinerz.com var mitt aller første forsøk på hjemmeside og webutvikling. Dette skjedde gradvis mellom år 2003 og 2004 mens vi alle rotet rundt og ble kjent med internett som var en relativt ny greie på gutterommet for de fleste av oss. Før det var det modem med telefonregning man ble lynsjet av far om man brukte uten tilsyn. Det store var å prate på forum, og det var Hardware.no som var den store norske kjempen den gangen. Her møtte vi likesinnede som vi igjen dannet IRC-grupper på hvor det kunne prates fritt uten moderering. Vi traff på en gjeng selvgode amatører fra websiden Tragisk.com som igjen gjorde fristelsen med å lage en egen hjemmeside for vår egen gjeng desto større. Etter å ha lært grunnleggende HTML og scripting ble Whinerz.com født 18. februar 2004.

Den harde kjernen bestod av Eirik Hafskjold som lagde det meste av rammeverk og underholdning mens Thomas Skaflem hjalp til med scripts og chatbokser. Roar Winnem fungerte som skribent og flashanimatør, mens Jørgen Wiborg fungerte som fast skribent og oppmerksomhetshore på bruket. I tillegg var hele den utvidede venngjengen delaktig på forumet og det var god stemning. Heldigvis finnes ikke alt som ble sagt på forumet den dag idag, men vi må fortsatt leve med at alt som ble lastet opp fortsatt finns der ute.

Forumet ble braksuksess

Det var opprettelsen av et skikkelig forum (først phpBB – senere IPB) som virkelig ga Whinerz boosten vi trengte for å få litt aktivitet. Vi snikreklamerte masse på hardware.no og jeg lagde noen låter som ble populærte og greide dermed og hanke inn en masse mennesker som slo seg til ro på forumet vårt. Nå hadde plutselig galskapen vår et synlig publikum vi kunne kommunisere direkte med når vi ville. Og galskap i bøtter og spann ble det for all del. Men forumet som begynte som et umoderert svar på hardware.no sine klare lover og regler ble ettervært et samlepunkt for veldig mange som vil snakke med likesinnede i et litt mindre og et mer personelig miljø.

Vi hadde ekstremt mange gode stunder på Whinerz, og mange gikk fra snørrunger til egentlig voksne normale mennesker de 6 årene Whinerz var operativt.  Vi hisset på oss en hel drøss med snodige mennesker på nett, noen av oss måtte i politiavhør etter hardbarka krangling på Nettby og vi ble hacket i filler av en illsint muslimsk tyrker et par ganger som fikk de drøyeste responsene han noensinne har sett i retur. Mye gøy.

Ingen grunn til å gjemme bort minnene vi har fra dette selv om mye av det idag er vondt å se på. Sånn var det den gang i bredbåndets spede barndom og vi lærte masse av det. På godt og vondt. Du finner mange av de aller første medlemmene på Whinerz i Discorden vår den dag idag – hvor vi fortsatt diskuterer småting når det passer seg. Whinerz.com ble egentlig aldri lagt ned, det bare utviklet seg videre til nye prosjekter som Star Wars Norge. Vi vokste fra Whinerz på en måte – det var på tide å rulle videre med noe annet.